[Ossm-members] Обид за хаклаб

Igor Stamatovski igor.stamatovski at gmail.com
Tue Oct 16 23:47:05 UTC 2007


Стартував вики страница со цел да видиме колку е изводлива идејата да
отвориме хаклаб во скопје со и од сопствени средства и донации.

За повеќе информации што и како претставува хаклаб
http://en.wikipedia.org/wiki/Hacklab или
http://twiki.monteparadiso.hr/bin/view/Hacklab

Поднесовме проекти до МИМ и до Про хелвеција како 2С.мк за да не
финансираат но не ни ги прифатија проектите.

Сега ме интересира колку е возможна идеата заедница да направи нешто
по ова прашање.

Првичните идеи и потреби ги има на http://wiki.lugola.net/Хаклаб, ако
нешто нудите или имате предлог кликете уреди и слободно искажете се.

Значи податоци, информации, теми, локации, слики, донации, на хардвер,
инвентар се добредојдени.


-- 
Igor


More information about the Ossm-members mailing list