[Ossm-members] Проблем со $QTDIR

Marko mark0d0da at gmail.com
Fri Oct 19 20:48:13 UTC 2007


On Friday 19 October 2007 04:20:54 Aleksandar Balalovski wrote:
> On Friday 19 October 2007 22:14:03 Marko wrote:
> >  /etc/profile.d
>
> Таму има и qt4.sh штом имаш qt4 инсталирано, види тоа во /etc/profile дали
> се повикува, мислам дека сите од /etc/profile.d се вчитуваат автоматски.
>
> во краен случај во ~/.bashrc можеш да ставиш
> export QTDIR=/opt/qt/

го средив со chmod -x /etc/profile.d/qt4.sh i source /etc/profileMore information about the Ossm-members mailing list