[Ossm-members] барам рачен компјутер

Arangel Angov ufo at linux.net.mk
Sat Oct 27 09:46:53 UTC 2007


На саб, 2007-10-27 во 08:36 +0200, Ilija Iliev напиша:
> Значи PDA, со кое би можел да си читам документи и е-книги, да отворам
> интернет (не мора преку WiFi, може и преку мрежна) и да внесам некој
> текст ако ме нападне музата (исто не мора да е преку touchscreen, може
> и преку тастатура). 
> Слободен софтвер може да се смета како задолжителен.

Nokia N800, Nokia N810.

> Може ли нешто што ги задоволува овие услови да се набави кај нас?

Тешко малце за кај нас да го набавиш, ќе треба да го нарачаш од негде,
најблиску Грција/Австрија би рекол.

-- 
Арангел
[w.ufo.linux.net.mk]
[e/j.ufo at linux.net.mk]
[i.arangel @ FreeNode]
More information about the Ossm-members mailing list