[Ossm-members] Бизнис проблеми за оние компании кои користат слободен софтвер

Igor Stamatovski igor.stamatovski at gmail.com
Fri Apr 4 10:05:24 UTC 2008


Здраво на сите,

Започнав вики страница (http://wiki.lugola.net/Бизнис_проблеми) за
сите оние кои законски или на било кој друг начин се приморани да
употребуваат ваков софтвер кој не ги задоволува нивните потреби поради
тоа што работи само на MS Windows, имапотреба од ActiveX
(http://en.wikipedia.org/wiki/ActiveX) или Capicom
(http://en.wikipedia.org/wiki/CAPICOM) за дигитално потпишување а овие
правни лица употребуваат слободен софтвер или GNU/Linux.

Па ако имате вакви проблеми, знаете за луѓе кои имаат вакви проблеми,
надополнете ја оваа листа на програми, потоа најверојатно би оделе
до некоја од стопанските комори, па ако има доволно интерес, средства
и волја можеби ќе се направи некој план за изнаоѓање на решение
за правните лица кои во своето работење користат слободен софтвер и GNU/Linux.

Секои други идеи се добредојдени.

-- 
Igor


More information about the Ossm-members mailing list