[Ossm-members] Firefox3 .. мк.wikipedia или en.wikipedia

Arangel Angov ufo at linux.net.mk
Sun Apr 6 17:20:14 UTC 2008


На нед, 2008-04-06 во 19:18 +0200, Дамјан Георгиевски напиша:
> Прашањето е, 
> дали во Firefox3, по default, wikipedia search-от во searchbar-от да биде од 
> македонската википедија или англиската?
> 
> македонската има многу помалку соджина, но добро би и дошло повеќе популарност
> англиската има повеќе соджина

+1 за македонската, нема поента англиската да се става, како ќе ја
популизираме и напуние македонската ако ја фураме англиската?
-- 
Арангел
[w:ufo.linux.net.mk]
[e/j:ufo at linux.net.mk]
[i:arangel @ FreeNode]
More information about the Ossm-members mailing list