[Ossm-members] разубувавување на преводот на phpbb

Arangel Angov ufo at linux.net.mk
Sun Apr 20 17:04:25 UTC 2008


На нед, 2008-04-20 во 18:09 +0200, Новица Наков напиша:
> со оглед на тоа дека на арангел му се брза, сака да го лансира форумот за 
> убунту, таман за 8.04, деновиве работиме на phpbb преводот. ни останува уште 
> еден така подолг текст од ччп-то за форумот, кој е исто така прилично 
> искасапен од неговите претходни преведувачи.
> 
> http://wiki.lugola.net/Phpbb_превод
> 
> кој сака нека помогне.

Фала Новица,

Јас да додам само дека не е само ова туку дека е потребна помош за уште
многу работи. Значи спремам ресурсен центар за Ubuntu на македонски,
работата е 80% готова само треба да се поправат некои грешки во преводот
на форумот и да се направат некои измени во кодот на самиот форум.

Ако има заинтересирани нека ме контактираат приватно со нивната ip
адреса и ќе ги додадам за да може да го разгледуваат форумот и да
пријавуваат грешки.

Фала.
-- 
Арангел
[w:ufo.linux.net.mk]
[e/j:ufo at linux.net.mk]
[i:arangel @ FreeNode]
More information about the Ossm-members mailing list