[Ossm-members] FYI: http://mojatakirilica.com.mk/

Новица Наков novica at bagra.org
Wed Apr 23 12:55:01 UTC 2008


Дамјан Георгиевски напиша: 

> > - Pango во 1.17.0 го има имплементирано ова
> > - Gnome од 2.20 го подржува
> > - Тестирав со Gimp, ја прави точната работа
>
> Inkscape ја прави точната работа.
> Scribus не... но како разбрав тоа е work-in-progress

јас би да организираме прес конференција на оваа тема додека е во јавноста 
присутно ова за кирилицата. ќе ги контактираме нво инфоинфо центар да 
закажеме нешто за после велигден 29-30... 

само добро би било до тогаш да откриеме што е со ООо и firefox и сл.

-- 
Новица

http://wiki.lugola.net/Вечна_TO-DO_листа
http://wiki.lugola.net/Бонтон_за_ossm-members
http://wiki.lugola.net/Важни_настани_за_слободниот_софтвер_во_Република_Македонија
Важно: http://bugs.softver.org.mk/index.php?tasks=all&project=7 !More information about the Ossm-members mailing list