[Ossm-members] Softver za roditelska kontrola pod Linux

Filip Stojanovski filip at metamorphosis.org.mk
Mon Aug 4 14:17:05 UTC 2008


Драги сите,

Во рамките на проектот за Заштита и безбедност на децата и нивните права 
на интернет (http://www.bezbednonainternet.org.mk) подготвуваме Водич за 
родители во кој меѓу другото се опишуваат и софтверски алатки.

Во публикацијата би сакале да ги истакнеме можностите на слободниот 
софтвер и во оваа област, и тоа на две нивоа:
1. во рамките на самиот оперативен систем Линукс (на пр. Убунту или 
Едубунту - вториов по број на станици ќе стане доминантен во МК)
2. со користење на посебни апликации

Една употреблива апликација која е всушност додаток за Фајерфокс за било 
кој оперативен систем која досега ја имаме тестирано и проверено е Глубл 
(http://glubble.com/).

Дали некој од членовите на листава има искуства или дополнителни 
информации од оваа област?

Поздрав,
Филип

-- 
Filip Stojanovski
Program Coordinator
Metamorphosis Foundation

mail  : filip at metamorphosis.org.mk
web  : www.metamorphosis.org.mk

tel  : +3892 3109 325
fax  : +3892 3225 206
mob/gsm: +389 75 495 306


Instant Messaging:
icq  17717385
skype filip_stojanovski
google razvigor at gmail.com
msn  razvigor at gmail.comMore information about the Ossm-members mailing list