[Ossm-members] Проблеми со Nautilus во GNOME 2.24.1?

Vlado Peshov vlatkop at gmail.com
Tue Dec 2 17:36:52 UTC 2008


2008/12/2 Дамјан Георгиевски <penguinista at mail.net.mk>

> > Има ли некој не-Ubuntu дистрибуција со инсталиран GNOME 2.24.1?
> >
> > Ако има или ако може да инсталира, ми треба да се тестира нешто мн
> > едноставно. Дали работи copy-paste на датотеки, папки со користење на
> > Nautilus?
>
> ова го пробав ја, и  испаѓа дека проблемот сепак е до македонскиот превод
> на
> Gnome, т.е. nautilus.
>

#: ../libnautilus-private/nautilus-file-operations.c:1437
msgid ""
"The folder \"%B\" cannot be deleted because you do not have permissions to
"
"read it."
msgstr ""
"Папката \"$B\" не може да се копира бидејќи немате пермисии да ја
прочитате."

Овде дефинитивно има грешка.
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.softver.org.mk/pipermail/ossm-members/attachments/20081202/25765644/attachment.html>


More information about the Ossm-members mailing list