[Ossm-members] иднината на преводот на firefox и другите производи на mozilla

Новица Наков novica at bagra.org
Tue Dec 2 19:20:58 UTC 2008Сметаме (јас и Дамјан) дека е згодно да известиме дека не планираме уште долго 
да се занимаваме со преводите на firefox и другите производи на mozilla.

Сега го буткаме firefox 3.1 кој што треба да излезе деновиве, но планови за 
понтаму немаме. 

Ова пред сѐ се одразува на иднината на thunderbird 3.0 кој исто така треба да 
излезе скоро, па супер би било ако се јави некој заинтересиран да го прави 
тоа.

Голема поволност е што за разлика од минатото, сега има некои веб алатки за 
преведување, па сега (би требало да) е далеку поедноставно да се прават 
преводите.

Мислам дека ако има заинтересирани може да потрошиме и некој ден на обука за 
тоа како функционира системот на мозила, но за тоа потоа.

Очекувајте известување за тестирање на firefox 3.1 
-- 
Новица

http://wiki.lugola.net/Вечна_TO-DO_листа
http://wiki.lugola.net/Бонтон_за_ossm-members
http://wiki.lugola.net/Важни_настани_за_слободниот_софтвер_во_Република_Македонија
Важно: http://bugs.softver.org.mk/index.php?tasks=all&project=7 !


More information about the Ossm-members mailing list