[Ossm-members] razvoj na open source softver vo MK

Vlado Peshov vlatkop at gmail.com
Wed Dec 10 09:35:13 UTC 2008


On Tue, Dec 9, 2008 at 9:33 PM, Дамјан Георгиевски
<penguinista at mail.net.mk>wrote:

> > идеја што одамна ми се мота во глава а се однесува на формирање на
> заедница
> > на „развивачи на софтвер" (по наше - програмери) кои би работеле на
> софтвер
> > со отворен код, а за да не измислувам топла вода би го спомнал сајтот
> > http://www.sourceforge.net.
>
> случајно налетав на ова http://projects.ceondo.com/p/indefero/
> InDefero is basically a clone of GoogleCode but with git, mercurial and
> subversion support. The motto of InDefero "beautiful simplicity".
> во php е правено
>
> http://gitorious.org/ e исто слободен софтвер, во ruby напишан има добра
> опција за колаборативно работење, но нема форум, wiki и issue tracking
> (барем
> колку гледам).
>

За љубимците на Java:

http://www.emforge.org/project/EmForge

Поздрав
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.softver.org.mk/pipermail/ossm-members/attachments/20081210/89e213d7/attachment.html>


More information about the Ossm-members mailing list