[Ossm-members] CMS на Македонски

Igor Stamatovski igor.stamatovski at gmail.com
Sat Feb 2 18:20:30 UTC 2008


2008/2/2 Martin PETROVSKI <m3artin at gmail.com>:
> >
> > Што е толку хитно? :)
> Некоја идеја?

НВО Слободен софтвер Македонија го користи http://drupal.org Друпал,
како CMS на својата веб страница.

Можеш да го симнеш и погледнеш.
Добрата работа кај друпал е што има солидно јадрото и богато на системот, а
се што ќе ти притреба можеш да го реализираш користејќи модули кои можеш дури
и самиот да ги пишуваш, ако ти притреба. Еве подолу ги имаш локациите за нив..

Модули
http://drupal.org/project/Modules

Теми
http://drupal.org/project/Themes

Преводи
http://drupal.org/project/Translations

Само не можев да го најдам македонскиот превод, па го замолувам координаторот
на Друпал преводот на македонски да го прати url-то до проектот.

Се инсталира за 2 минути, ако ти треба нешто пиши.
-- 
Igor


More information about the Ossm-members mailing list