[Ossm-members] CMS на Македонски

Bozidar Proevski bobibobi at freemail.com.mk
Sun Feb 3 12:09:15 UTC 2008


On Saturday 02 February 2008 19:20:30 Igor Stamatovski wrote:
> Само не можев да го најдам македонскиот превод, па го замолувам
> координаторот на Друпал преводот на македонски да го прати url-то до
> проектот.

Страницата со проектот е http://drupal.org/project/mk. Mоментално нема 
официјално издание, ќе биде за Друпал 6.

Датотеките може да се симнат од тука 
http://cvs.drupal.org/viewvc.py/drupal/contributions/translations/mk/?pathrev=DRUPAL-5

или евентуално со CVS:
cvs -z6 -d:pserver:anonymous:anonymous at cvs.drupal.org:/cvs/drupal-contrib 
checkout -r DRUPAL-5 contributions/translations/mk

Инструкции за креирање на po-датотеката има на http://drupal.org/node/12890


Поздрав Боби


More information about the Ossm-members mailing list