[Ossm-members] CMS на Македонски

Igor Stamatovski igor.stamatovski at gmail.com
Sun Feb 3 13:45:56 UTC 2008


2008/2/3 Bozidar Proevski <bobibobi at freemail.com.mk>:
> Страницата со проектот е http://drupal.org/project/mk. Mоментално нема
> официјално издание, ќе биде за Друпал 6.

Еве и неофицијално издание за цивили:

Се што треба да се направи е да се

1. Оди во Administer/Modules
2. Enable Localization module
3. Оди во Administer by task, најди го Localization модулот
4. Оди на импорт, симни го преводот за верзија 5 од
 http://iborn.net/download/drupal/l10n,
5. Импортирај во Macedonian
6. Подеси enable, default за  Македонски

И voila преведен друпал ;-).


-- 
Igor


More information about the Ossm-members mailing list