[Ossm-members] RealTime видео снимање со висока компресија

Дамјан Георгиевски penguinista at mail.net.mk
Fri Feb 8 15:46:15 UTC 2008


> Порано за оваа потреба користев xawdecode, која снимаше и компресираше во
> xvid автоматски со што се намалуваше големината на датотеката драстично.

па ваљда било кој frontend на ffmpeg ... пошто се работи за твој „клиент“ 
сигурно можеш да му спеглаш некое едноставно UI во PyQT за тие неколку опции 
да ги штиклира :)

Или евентуално mencoder frontend ... иста ствар е :)

http://code.google.com/p/qffmpeg/ ? :)


-- 
дамјан ( http://softver.org.mk/damjan/ )
http://wiki.lugola.net/wiki/Вечна_TO-DO_листаMore information about the Ossm-members mailing list