[Ossm-members] FYI: јавен повик од ГС за средства за НВО-и

Новица Наков novica at bagra.org
Wed Feb 13 13:50:53 UTC 2008


Јавниот повик (порано од МинФин сега од ГС) излезе:
http://tinyurl.com/3cup7e

Слободен софтвер Македонија би можела да учествува на него со проекти за 
локализација. Сепак, ова ќе зависи од тоа дали соодтветните проекти ќе 
пројават интерес и ќе обезбедат доволно информации за да може да се состават 
проектните документи.

Рокот за приложување на информациите е недела 17.02.2007. Истите пишувајте ги 
на вики во категорија „ГС повик 2008“.

Под потребни информации се мисли на: што би требало да се поддржи за 
преведување и зошто? Колку е тоа (стрингови, страници), што проектот дава 
како свое учество, кој ги користи преведените програми, зошто е тоа важно и 
други корисни податоци. 

Слободен софтвер Македонија ќе ја обезбеди сета друга потребна документација и 
се надеваме ќе пратиме сѐ таму пред истекот на рокот. :)

-- 
Новица

http://wiki.lugola.net/Вечна_TO-DO_листа
http://wiki.lugola.net/Бонтон_за_ossm-members
http://wiki.lugola.net/Важни_настани_за_слободниот_софтвер_во_Република_Македонија
Важно: http://bugs.softver.org.mk/index.php?tasks=all&project=7 !More information about the Ossm-members mailing list