[Ossm-members] FYI: јавен повик од ГС за средства за НВО-и

Jovan Kostovski chombium at gmail.com
Wed Feb 13 15:28:49 UTC 2008


2008/2/13 Новица Наков <novica at bagra.org>:
> Јавниот повик (порано од МинФин сега од ГС) излезе:
> http://tinyurl.com/3cup7e
>
> Слободен софтвер Македонија би можела да учествува на него со проекти за
> локализација.

Според она што е напишано во повикот, во делот за стратешките приоритети,
ако конкурираме со локализација на слободен софтвер мислам дека тоа
треба да биде
слободен софтвер за едукативна намена + Убунту бидејќи ќе инсталираат
Едубунту по училиштата.

Исто така интересни може да бидат  студии на следниве теми:
- Бизнис модели базирани на слободен софтвер,
- Развој на слободен софтвер и начини на заработка  од тоа
- Влијанието на ИКТ решенијата базирани на слободен софтвер врз
економскиот развој на компаниите и државите
- Влијанието на слодобниот софтвер врз сузбивањето на пиратеријата

Мислам дека треба да направиме нешто што ќе личи по "ентерпрајзи" ;)

ПОЗДРАВ, Чомбе


More information about the Ossm-members mailing list