[Ossm-members] Дебата , околу материјалите кои се пуштаат на сподели кино!

Misa Popovik popmisa at gmail.com
Thu Feb 21 22:55:02 UTC 2008


> Точката 2 е нешто што треба да спадне во категоријата
> Сподели Знаење

Најсимплифицирано кажано, и со грешките кои секоја симплификација ги носи 
поделбата помеѓу настаните, а не концептите беше:

хакирање + технологија = Сподели знаење

Затоа се собиравме на феит, и во моментов таквите собири и недостигаат на 
заедницата. Наскоро ќе се врати настанот на агендата и во прв момент, а 
верувам и понатаму, ќе ја пополнува таа празнина.

хакирање + култура = Сподели кино

Така и се роди „Сподели кино“. Затоа и материјали од 2 точка си најдоа место 
на настанот. На сз нема „место, време и интерес“ да се гледаат предавањата, 
барем не оние кои немаат некаква врска со технологија во практична смисла.

Што се однесува до култура и знаење... мислам дека се поклопуваат, т.е култура 
е поширок поим од знаење. Така, размена на знаење е размена на култура... 
затоа и Википедија има толку важно место во движењето за слободна култура. Но 
да не ја одвлечеме дискусијата во тој правец...More information about the Ossm-members mailing list