[Ossm-members] Google.com.mk

Toni Kostov toni.kostov at gmail.com
Thu Feb 28 11:45:22 UTC 2008


Arangel Angov wrote:
> Не ме сфаќај погрешно, ама што е поентата? И зашто мислиш дека
> организација што се бави со слободен софтвер би сакала да купи овој
> домен?
>
> Како што стојат работите според мене кој и да го купи не може да го
> искористи како што може тоа да го направи Google така да џабе муабетов.
>
> PS Google е веќе преведен на македонски.
>   

Јас колку што разбрав, сака www.google.com.mk да покажува кон 
македонската верзија (превод) на Google. Секако, тоа Слободен Софтвер 
неможе да го направи. Во овој случај, само Google може да побара 
регистрација на македонскиот домејн. Но, што ќе му е???

-- 
Toni Kostov
More information about the Ossm-members mailing list