[Ossm-members] Отворената средба за програмата на 2с.мк заврши..

Дамјан Георгиевски penguinista at mail.net.mk
Thu Jan 24 00:38:43 UTC 2008


>> оддржување на летен хакерски камп, да се изнајде начин да се допре и
>> да се енергизираат средношколците
>> околу идејата за слободен софтвер преку надминување на генерацискиот јаз.
>
> За ова со кампот, колку повеќе размислувам толку поостварливо ми изгледа.
> Денес во мк се помодерно е да се посетуват некакви кампови, курсеви, школи
> и сл. Младите родители сакаат да се фалат дека нивните децаги бива за
> свашта и т.н. Мислам дека на оваа тема мора веднаш да почне да се работи.

овде би можеле да се најдат ресурси на темава.. уште не сум го разгледал 
сајтов - само што налетав на него на icommonс листата.. така да видете.

http://replication.tacticaltech.org/


-- 
дамјан ( http://softver.org.mk/damjan/ )
http://wiki.lugola.net/wiki/Вечна_TO-DO_листаMore information about the Ossm-members mailing list