[Ossm-members] Отворената средба за програмата на 2с.мк заврши..

Biljana Kochoska biljana.kochoska at gmail.com
Thu Jan 24 01:46:09 UTC 2008


On 1/17/08, Misa Popovik <popmisa at gmail.com> wrote:
> On Tuesday 15 January 2008, Biljana Kochoska wrote:
> Јас би сакал да го напишеш прво планот пред да се разгледува поместувањето на
> терминот.

Планот го дискутирав неколкупати веќе.
Слободната култура е концепт кој многу полесно е да го примениш
отколку да збориш за него. Ние тука сме научени многу повеќе на
теорија отколку на пракса и тоа ни е слаба точка.

Значи мојата идеја беше практицирање на слободна култура многу повеќе
околу вртењето околу дефинициите и значењето на слободната култура,
зашто ако постојано тоа го правиме пак ќе си го кажуваме само сами на
себе.
Треба луѓето да ги навлечеме на сподели кино и преку него да им ја
продадеме слободната култура и слободниот софтвер. А како најлесно да
ги навлечема освен со вклучување. Од претходната година увидовме дека
вклучувањето на луѓе од надвор е for the win. треба да го искористиме
тоа.
Значи колку повеќе луѓе од надвор и колку повеќе разнолика програма
толку повеќе нови луѓе на сподели кино и повеќе target audience за
пропагирање на слободна култура и слободен софтвер.

Ова е концептот накратко, за подетално усно.

Инаку мислам дека треба и посебен блог за сподели кино.

-- 
Bi


More information about the Ossm-members mailing list