[Ossm-members] FIY: USAID/PEP тендер за локализација на слободен софтвер

Vlado Peshov vlatkop at gmail.com
Tue Jul 22 13:57:26 UTC 2008


On Thu, Jul 17, 2008 at 7:16 PM, Aleksandar Balalovski <gemidjy at lugola.net>
wrote:

> On Monday 26 May 2008 14:41:44 Новица Наков wrote:
> > mк
>
> Шо бидна со тендеров бе? Кој го зеде? Има некој екстра инфо?
>

Тендерот е добиен од страна на Генреп. Сето ова е официјално од пред два
дена(два работни дена) и веќе се почна активно со работа. Јас сум одговорен
за водењето на овој проект, односно за локализацијата на сите апликации, без
OpenOffice, Mozilla, GoogleEarth на Македонски и на Албански јазик. Самите
преводи се од заедницата за заедницата, односно по завршувањето на работата
со преводите тие ќе бидат дадени на заедницата за понатамошен развој и
одржување. За било какви конструктивни сугестии, идеи, забелешки слободно
може да ме контактирате.
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.softver.org.mk/pipermail/ossm-members/attachments/20080722/fcdf3e1d/attachment.html>


More information about the Ossm-members mailing list