[Ossm-members] Вики синтакса

Дамјан Георгиевски penguinista at mail.net.mk
Tue Jul 22 15:16:34 UTC 2008


> Како и да е, со оглед на тоа што последно време
> сум посветен на доразвивање на моите нубски способности за Веб развој
> (Django) решив да напишам Вики енџин во Џанго (кој се прави многу лесно
> знам, но ќе има некои едноставни и напредни опции). За таа цел размислував
> дали да користам MarkDown за markup-ирање или да напишам мој парсер, шо не
> би требало да е проблем според тоа што досега го знам :)


BTW имам и ја нешто код на темава... моето wiki подржува различни синтакси - 
во моментов textile, rST, изхакирана aether синтакса, raw html - но лесно се 
додаваат и други.

Имам неколку branch-ови на базично истата идеја, Pylons + SqlAlchemy, Pylons + 
CouchDB и WebOb + CouchDB 

Што се оденсува до storage-от можеш да размислиш за користење на gitshelve или 
hgshelve.-- 
дамјан ( http://softver.org.mk/damjan/ )
http://wiki.lugola.net/wiki/Вечна_TO-DO_листаMore information about the Ossm-members mailing list