[Ossm-members] FIY: USAID/PEP тендер за локализација на слободен софтвер

Misa Popovic popmisa at gmail.com
Tue Jul 22 20:23:43 UTC 2008


> OpenOffice, Mozilla, GoogleEarth на Македонски и на Албански јазик. Самите
> преводи се од заедницата за заедницата, односно по завршувањето на работата
> со преводите тие ќе бидат дадени на заедницата за понатамошен развој и
> одржување. За било какви конструктивни сугестии, идеи, забелешки слободно

„Слободен софтвер Македонија" во својата комуникација со PEP доби
уверување дека координаторите на локализациските проекти под чија капа
се дел од апликациите од тендерот ќе бидат вклучени во изведување на
потребните активности.

Доколку е точно дека „Генреп" го добил тендерот, а не ги контактирал
локализаторите, чии контакти беа доставени до PEP, тогаш дефинитивно
некој не си ги почитува превземените обврски. Прашањето е, кој не си
ги почитува обврските: Генреп или PEP?


-- 
Misa Popovik


More information about the Ossm-members mailing list