[Ossm-members] FIY: USAID/PEP тендер за локализација на слободен софтвер

Arangel Angov ufo at linux.net.mk
Wed Jul 23 15:24:27 UTC 2008


На сре, 2008-07-23 во 16:49 +0200, Новица Наков напиша:

> со среќа на сите.

И ќе им треба, освен ако не е *средено* и рокот да се пробие неколку
пати за да се заврши работава, пошто никој нормален не може да верува
дека рокот што го даде Генреп е реален.

Очигледно е дека Петар и Генреп ги сметаат луѓево на листава за
ретардирани и мислат дека некој волонтерски ќе и помага на фирма
непријател на заедницата да лапне големи пари.

Апелирам до сите преведувачки тимови да бојкотираат било каква соработка
со фирмата Генреп. Тоа што сме го направиле ќе го правиме и понатаму од
љубов а нивните преводи може да си ги бутнат онаму кај што нема ич
светлина, пошто сигурно нема да стигнат онаму каде што треба.
-- 
Арангел
[w:ufo.linux.net.mk]
[e/j:ufo at linux.net.mk]
[i:arangel @ FreeNode]
More information about the Ossm-members mailing list