[Ossm-members] FIY: USAID/PEP тендер за локализација на слободен софтвер

Georgi Stanojevski glisha at gmail.com
Wed Jul 23 16:18:41 UTC 2008


2008/7/23 Arangel Angov <ufo at linux.net.mk>:

> Апелирам до сите преведувачки тимови да бојкотираат било каква соработка
> со фирмата Генреп. Тоа што сме го направиле ќе го правиме и понатаму од
> љубов а нивните преводи може да си ги бутнат онаму кај што нема ич

Дали вака се сумира муабетов?

1. ПЕП има 150.000 евра за превод на 30-тина open-source апликации,
кои дел се преведени или во процес на преведување.

2. Генреп ги добива парите за преводот.

3. 2с.мк смета дека треба активно да бидат вклучени тимовите кои веќе
работат на тие апликации за да може да се осигура квалитет на преводот
(да не биде само обичен судски превод). Плус истите да имаат
мотивација да ги продолжат активностите и по крајот на тендерот.

4. Генреп нејќе да се тие луѓе. Си наоѓа други луѓе што ќе им преведат
и вели дека преводот ќе го врати на заедницата.

6. Без согласност на оригиналните тимови неможе да се commit-уваат
новите преводи upstream.

7. Џабе преводот кој неможе да се вметне во новите верзии.

-- 
Glisha


More information about the Ossm-members mailing list