[Ossm-members] FIY: USAID/PEP тендер за локализација на слободен софтвер

Arangel Angov ufo at linux.net.mk
Thu Jul 24 11:29:53 UTC 2008


На чет, 2008-07-24 во 11:07 +0200, Misa Popovic напиша:
> Енивејс, им препорачувам на оние што учествувале во локализација на
> софтверите за кои Генреп ќе земе пари, да утврдат дали земал пари
> претставувајќи го нивниот труд како свој (дали ги користел постоечките
> преводи или тргнал од нула и за колкав квантум на превод по проект
> наплатил), да се консултираат со адвокат и покренат тужба за
> прекршување на авторски права.

Ќе се консултирам со адвокат за The GIMP, сигурен сум дека и Владо, Јове
и Маки ќе сакаат да тужат како и останатите придонесувачи доколку биде
злоупотребен преводот од страна нa Genrep.

И да, Genrep може Бидиков да си го најми како консултант со искуство во
буљашко криење на преводи. :)
-- 
Арангел
[w:ufo.linux.net.mk]
[e/j:ufo at linux.net.mk]
[i:arangel @ FreeNode]
More information about the Ossm-members mailing list