[Ossm-members] FIY: USAID/PEP тендер за локализација на слободен софтвер

Aleksandar Nikov aleksandar at nikov.mk
Thu Jul 24 18:18:28 UTC 2008


>> Genrep, kako izveducach na proektot e kompanija koja e otvorena za
>> sorabotka. Megjutoa, problemot na lokalizacija dobi na pregolem publicitet,
>> razlichni tolkuvanja, se do paushalni konstatacii i neprofesionalizam (shto
>> e vidlivo od diskusionit forum koj Petar go referencira vo ovoj e-mail).
>>     
>
> Не ви одговараше да добие на публицитет пошто се глеа од километар дека
> у мутен бизнис сте умешани со некој од ПЕП. Пак вреѓаш интелигенција на
> луѓево на листава, дај барем поотворено кажи, морони сте и да завршиме
> више со од страна спуштање.
>   
Мора да реагирам на начинот на кој што комуницирате кон Климе. Стварно 
не доликува.

Климент е човек кој што многу го ценам, тој е програмер веќе скоро 2 
децении, што е уште поважно е Java програмер и е целосно OpenSource 
насочен. Не е воопшто таков тип на човек како што мислите и сум сигурен 
дека има најдобри намери во целата работа.

Поздрав,
Anikov
More information about the Ossm-members mailing list