[Ossm-members] IDE 2 SATA HDD миграција

Jovan Kostovski chombium at gmail.com
Thu Jul 31 11:16:08 UTC 2008


Здраво,

Имам едно проблемче па ми треба совет.

Имам IDE хард диск и сака сите податоци да му ги префрлам на SATA
На него има Suse 9.3 и Suse 10.

Направив image од дискот, се фино помина.
Ја чепнав boot партицијата и го средив Grub-от да се стартува
Сега имам проблем на подигање не ми ги монитра дисковите.

Ги чепнав следниве датотеки:
/boot/grub/menu.lst
/etc/fstab
/boot/grub/device.map

сегде кај што имаше hda сменив sda.

Сега кога пробувам да го подигнам системот добивам грешка
waiting for /dev/sda3 to appear

Незнам дали е само конфигурација во некоја датотека што ја грешам
или пак проблемот е со sata driver за дискот.

Некоја идеја?

ПОЗРАВ, Чомбе


More information about the Ossm-members mailing list