[Ossm-members] IDE 2 SATA HDD миграција

Дамјан Георгиевски penguinista at mail.net.mk
Thu Jul 31 15:25:31 UTC 2008


> Испадна нема сата драјвери. Ме буни само како го чита грубот од партиција
> на сата диск, а после нејќе да ги монтира другите партиции.

grub го користи BIOS-от за да чита од диск... 
(а како иначе? - grub нема драјвери за дискови!)-- 
дамјан ( http://softver.org.mk/damjan/ )
http://wiki.lugola.net/wiki/Вечна_TO-DO_листаMore information about the Ossm-members mailing list