[Ossm-members] FIY: USAID/PEP тендер за локализација на слободен софтвер

Дамјан Георгиевски penguinista at mail.net.mk
Sun Jun 1 19:36:58 UTC 2008


> Dali nekoj se zaprasha na kolku jazici treba da se lokalizira?

пишува во тендерот, два: македонски и албански.

> Dali lokalizacijata znachi samo GUI lokalizacija  ili/i HELP fajlovi?

во тендерот не е јасно напишано што сѐ треба да се преведе ... на пр. што 
спаѓа во HELP? Целиот HELP на Firefox на пр. е online содржина.

но тоа се само мал број на прашања кои произлегуваат од нејасниот, кампњански 
тендер, а и можеби не толку битни.


ps.
Климент не сфаќам точно што ти е поентата на муабетов??


-- 
дамјан ( http://softver.org.mk/damjan/ )
http://wiki.lugola.net/wiki/Вечна_TO-DO_листаMore information about the Ossm-members mailing list