[Ossm-members] Pravilna kirilica (sh, g itn)

Arangel Angov ufo at linux.net.mk
Mon Jun 9 12:53:57 UTC 2008


На пон, 2008-06-09 во 14:32 +0200, Ilija Kocho напиша:
> Овде
> http://www.slobodensoftver.org.mk/vesti/slobodniot_softver_pisuva_pravilna_kirilica
> видов дека постои можност ш, п, д во italic да изгледаат како што е
> вообичаено во нашата калиграфија. Како да го постигнам тоа кај мене
> (Ubuntu 8.04, OOo 2.4, веќе имам избрано мк постановка.)?

Здраво Илија,

Инсталирај го пакетот ttf-dejavu. Ќе ги добиеш DejaVu фонтовите, кои што
ги прикажуваат правилно овие букви.

Поздрав,
-- 
Арангел
[w:ufo.linux.net.mk]
[e/j:ufo at linux.net.mk]
[i:arangel @ FreeNode]
More information about the Ossm-members mailing list