[Ossm-members] Pravilna kirilica (sh, g itn)

Новица Наков novica at bagra.org
Mon Jun 9 13:52:57 UTC 2008


> http://www.slobodensoftver.org.mk/vesti/slobodniot_softver_pisuva_pravilna_
>kirilica видов дека постои можност ш, п, д во italic да изгледаат како што е
> вообичаено во нашата калиграфија. Како да го постигнам тоа кај мене (Ubuntu
> 8.04, OOo 2.4, веќе имам избрано мк постановка.)?


Во ОО.о не работи тоа. Ми се чини дека констатиравме дека сега за сега, 
кирилицата е можна со ГТК/ГНОМЕ апликации: Гедит, Гимп, Инкскејп, Гнумерик 
(?)...-- 
Новица

http://wiki.lugola.net/Вечна_TO-DO_листа
http://wiki.lugola.net/Бонтон_за_ossm-members
http://wiki.lugola.net/Важни_настани_за_слободниот_софтвер_во_Република_Македонија
Важно: http://bugs.softver.org.mk/index.php?tasks=all&project=7 !More information about the Ossm-members mailing list