[Ossm-members] Pravilna kirilica (sh, g itn)

Новица Наков novica at bagra.org
Mon Jun 9 17:23:49 UTC 2008


> Не е проблемот во кирилицата, таа си работи во ООо, само што ш п г д
> излегуваат во руска калиграфија, т.е ш изгеледа како m, п како n и сл.
> Ги пробав Gimp и Inkscape, исто е. Gedit е надвор од дискусија - ASCII
> едитор.

Така де, калиграфијата изгледа како што треба во гимп и инксејп. Во ОО.о 2.x 
не е како што треба, во 3.0 не знам како ќе биде.

-- 
Новица

http://wiki.lugola.net/Вечна_TO-DO_листа
http://wiki.lugola.net/Бонтон_за_ossm-members
http://wiki.lugola.net/Важни_настани_за_слободниот_софтвер_во_Република_Македонија
Важно: http://bugs.softver.org.mk/index.php?tasks=all&project=7 !More information about the Ossm-members mailing list