[Ossm-members] Pravilna kirilica (sh, g itn)

Ilija Kocho ilijak at siva.com.mk
Thu Jun 12 16:47:18 UTC 2008


Дамјан Георгиевски wrote:
>> Овде
>> http://www.slobodensoftver.org.mk/vesti/slobodniot_softver_pisuva_pravilna_
>> kirilica видов дека постои можност ш, п, д во italic да изгледаат како што е
>> вообичаено во нашата калиграфија. Како да го постигнам тоа кај мене (Ubuntu
>> 8.04, OOo 2.4, веќе имам избрано мк постановка.)?
>>     
>
> Илија, што направи? ти успеа?
>   
Благодарам за прашањето.
Малку сум зафатен со други работи, ама колку што видов сè е инсталирано,
DejaVu core  и extra верзија 2.23-1. И во репо ги има истите. Додуша има
и 2.25 ама изгледа се од следниот рилис.
>
>   More information about the Ossm-members mailing list