[Ossm-members] курсеви

Jordanka Petrushevska jocika at gmail.com
Wed Jun 18 14:47:54 UTC 2008


супер е да биде тема на СЗ, но ме интересира дали може ССМ да нуди такви
курсеви официјално? На пример на својот сајт да има најава дека нуди такви
курсеви, со напомена учесниците да имаат лаптоп, и да биде тоа по ниски
пристапни цени, па дел од уплатата да оди за предавачот, дел да остане во
ССМ кои подоцна би се користеле за разни активности, промоции и сл.

Сум наишла и на луѓе кои се интересираат и за Џумла/Друпал тренинг...

Овакво нешто нуди линукс групата во Босна. Што мислите за нешто слично и кај
нас?


Ј.


2008/6/18 Misa Popovic <popmisa at gmail.com>:

> > а она околу lamp може треба  основи... не сум сигурна, ќе прашам и пишам.
>
> Ја ова отсекогаш сум пробувал да го протуркам како тема на СЗ.
>
> Нешто во стилот:
>
> 1. Имам Gnu/Linux
> 2. Знам како се инсталираат пакети во мојата дистрибуција
>
> ==>
>
> Како да сетирам lamp и си хостирам php, python и (не дај боже ;-) perl
> веб апликации?
>
>
> --
> Misa Popovik
> _______________________________________________
> Ossm-members mailing list
> Ossm-members at hedona.on.net.mk
> http://hedona.on.net.mk/mailman/listinfo/ossm-members
>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.softver.org.mk/pipermail/ossm-members/attachments/20080618/411a5ec1/attachment.html>


More information about the Ossm-members mailing list