[Ossm-members] Apertium - погон за машински превод на јазици со отворен код

Marko Doda mark0d0da at gmail.com
Sun Mar 9 14:11:09 UTC 2008


On Sunday 09 March 2008 15:04:13 Ivica Dimitrijev wrote:
> Еве еден пример како изгледа почетнички превод на апертиум:
> http://xixona.dlsi.ua.es/wiki/index.php/Image:Screenshot_apertium-tolk.png


Кул :)

BTW во KDE4 место kbabel ќе има програма наречена KAider, која е замислена 
како алатка за автоматско преведување, најверојатно ќе користи различни 
backend-и за преведување, така да во иднина преведувањето ќе иде многу 
мазно :)More information about the Ossm-members mailing list