[Ossm-members] Apertium - погон за машински превод на јазици со отворен код

Arangel Angov ufo at linux.net.mk
Sun Mar 9 15:04:08 UTC 2008


Интересно. Само што во моментов гледам дека има само „Македонски ->
Српско-Хрватски“.

Мислам дека http://www.open-tran.eu/ е досега најкорисна алатка од сите
досега што сум ги сретнал. 

Еве пример: http://en.mk.open-tran.eu/suggest/file

Проблемот со алатките за автоматско преведување е тоа што треба да ги
научиш како да преведуваат прво (а тоа е најштекиот дел).
-- 
Арангел
[w:ufo.linux.net.mk]
[e/j:ufo at linux.net.mk]
[i:arangel @ FreeNode]
More information about the Ossm-members mailing list