[Ossm-members] Zoran Dimovski has sent you a hi5 Friend Request

Toni Kostov toni.kostov at gmail.com
Mon May 19 09:21:25 UTC 2008


Georgi Stanojevski wrote:
> Toni Kostov wrote:
>
>   
>> Google (колку што знам јас) не нуди API за работа со контактите од 
>> Gmail. Мене ме чуди како некои сервиси како hi5, Facebook, Jaaрi и 
>> слични на нив добиваат пристап до контактите... Знае некој?
>>     
>
> Абе ти им ја даваш лозинката!
>
> Си се логираат и ти ги собираат мејловите.
>
>   

Сакаш да кажеш дека ги читаат From, To, CC, BCC полињата од хедерите на 
пораката?
Ок, мислев дека постои друг (покултурен :) ) начин да се соберат мејл 
адресите... Тој начин ме интересираше... :)-- 
Пишувам на кирилица, а ти?

http://www.mojatakirilica.com.mk
More information about the Ossm-members mailing list