[Ossm-members] FYI (l10n) соработка со филолошки факултет

Новица Наков novica at bagra.org
Mon May 19 14:18:33 UTC 2008


Денес на покана на Мила Шопова од филолошки факултет бевме таму да разговараме 
за можа соработка со нив, поточно со нивните студенти.

Идејата е тие да можат дел од својата пракса за преведување да ја прават во 
Слободен софтвер Македонија.

Сето ова во зачеток и останува да видиме дали/како ќе се оствари, но може сите 
l10n тимови да размислат нешто за ова и да пишат овде со време.

-- 
Новица

http://wiki.lugola.net/Вечна_TO-DO_листа
http://wiki.lugola.net/Бонтон_за_ossm-members
http://wiki.lugola.net/Важни_настани_за_слободниот_софтвер_во_Република_Македонија
Важно: http://bugs.softver.org.mk/index.php?tasks=all&project=7 !More information about the Ossm-members mailing list