[Ossm-members] FYI (l10n) соработка со филолошки факултет

Jovan Naumovski jove.mk at gmail.com
Mon May 19 15:22:37 UTC 2008


На пон, 2008-05-19 во 16:18 +0200, Новица Наков напиша:
> Сето ова во зачеток и останува да видиме дали/како ќе се оствари, но може сите 
> l10n тимови да размислат нешто за ова и да пишат овде со време.
> 

На пример кога некој студент би сакал да се вклучи во локализацијата на
GNOME, ќе добие модул од документацијата, ќе си го преведи(прилично се
големи, но не е ништо страшно) и ќе си добие пракса. ОК е вака?

Јован.
More information about the Ossm-members mailing list