[Ossm-members] FYI (l10n) соработка со филолошки факултет

Jovan Kostovski chombium at gmail.com
Mon May 19 15:37:28 UTC 2008


2008/5/19 Jovan Naumovski <jove.mk at gmail.com>:
> На пон, 2008-05-19 во 16:18 +0200, Новица Наков напиша:
>> Сето ова во зачеток и останува да видиме дали/како ќе се оствари, но може сите
>> l10n тимови да размислат нешто за ова и да пишат овде со време.
>>
>
> На пример кога некој студент би сакал да се вклучи во локализацијата на
> GNOME, ќе добие модул од документацијата, ќе си го преведи(прилично се
> големи, но не е ништо страшно) и ќе си добие пракса. ОК е вака?

+1 најлесно им е да преведуваат "обичен" текст, само не смеат да се
остават без надзор
за техничките поими.

Инаку најдобро би се вклучиле и најмногу би ни користеле лектори.

Мислам дека најдобро е моделот кој го воведе Божо кој го користевме на
маратоните за OOo.

ПОЗДРАВ, Чомбе


More information about the Ossm-members mailing list