[Ossm-members] Ubuntu 8.04 Problem

Nikola Vanevski nvanevski at gmail.com
Tue May 27 05:17:23 UTC 2008


Кога го бутираш, стави како дополнителни параметри : ACPI=OFF NOAPIC NOLAPIC
Мене ми се случуваше истото со нов HP лаптоп, па ова помогна.


2008/5/27 DZvonko Nikolov <dzvonko at gmail.com>:
> Здраво,
>
> Имам нов Fujitsu Siemens Amilo Pi2530 со 2GB RAM, 120GB HDD,
> Intel Core2 Duo (Centrino Duo) ATI Mobility RadeonX2300HD.
> Има инсталирано Vista ultimate edition оти друго не одеше.
> Имам XP лиценцирано, ама неможам да го ставам. Не бил
> дизајниран за XP. Демек, Vista-та била најдобра за таа машина.
>
> Денес добив пакет со:
> Ubuntu 8.04 LTS Desktop Edition
> Ubuntu 8.04 LTS Desktop Edition (64-bit)
> Ubuntu 8.04 LTS Server Edition
> Ubuntu 8.04 LTS Server Edition (64-bit)
>
> Сакам да му ставам некакво Ubuntu 8.04. Арно ама неможе. Пробав со сите.
> И 32 и 64 битните верзии, и десктоп и сервер, нема врска. Секаде е исто.
> Сите ги пробав. Ќе почне да се подига. Ќе дојде до делот каде што шета таа
> портокаловата лента лево-десно и крај. Се ќе се изгаси и толку. Ни порака,
> ни абер, ни слика, се е црно како ноќ. Ако побараш ресет со alt-ctrl-del или да
> пробаш да го изгасиш од копчето, може, ќе ти даде најнормално (please remove
> your cd and press enter) и толку. Ќе го изгасиш и крај. Многу сакам да
> го имам 8.04,
> ептен е убав. Што му е? Што ми е? Помагајте!
>
> Имам инсталирано Ubuntu 7.10 најобичен и работи без проблем.
> --
> Поздрав
>
> Ѕвонко Николов
> _______________________________________________
> Ossm-members mailing list
> Ossm-members at hedona.on.net.mk
> http://hedona.on.net.mk/mailman/listinfo/ossm-members
>-- 
Nikola Vanevski
BSCS Consultant
Tantec Consulting GmbH


More information about the Ossm-members mailing list