[Ossm-members] Ubuntu 8.04 Problem

Jovan Kostovski chombium at gmail.com
Tue May 27 07:21:48 UTC 2008


2008/5/27 Arangel Angov <ufo at linux.net.mk>:
> На вто, 2008-05-27 во 09:17 +0400, Nikola Vanevski напиша:
>> Кога го бутираш, стави како дополнителни параметри : ACPI=OFF NOAPIC NOLAPIC
>> Мене ми се случуваше истото со нов HP лаптоп, па ова помогна.

Покрај  овие параметри што ти ги спомна Никола, може ќе треба да додадеш и

all_generic_ide floppy=off irqpoll

има некој баг во кернелот па Убунту не се подига, заглавува на конзола
со промпт (initramfs).

За останатите работи провери на форумите на убунту[1] и на амило[2]

[1] http://ubuntuforums.org
[2] http://www.amilo-forum.com/

ПОЗДРАВ, Чомбе


More information about the Ossm-members mailing list