[Ossm-members] FIY: USAID/PEP тендер за локализација на слободен софтвер

Arangel Angov ufo at linux.net.mk
Fri May 30 15:01:31 UTC 2008


На пет, 2008-05-30 во 14:17 +0200, Новица Наков напиша:
> Добрата страна на ова е што можеме да заклучиме дека компаниите, 
> организиациите (домашни и странски) и јавноста воопшто е доволно запознаена 
> со локализацијата и тој процес е доволно зрел што значи дека целта на 
> Слободен софтвер Македонија во тој дел на некој начин е остварена

Ова е претерување. Јавноста воопшто не е доволно запознаена со
локализацијата туку се работи за фирми што никогаш досега не работеле со
локализација (освен Метаморфозис). Целта е далеку од остварена ама ајде,
бидна.
-- 
Арангел
[w:ufo.linux.net.mk]
[e/j:ufo at linux.net.mk]
[i:arangel @ FreeNode]
More information about the Ossm-members mailing list