[Ossm-members] FIY: USAID/PEP тендер за локализација на слободен софтвер

Kliment Simoncev simoncev at genrepsoft.com
Fri May 30 16:59:24 UTC 2008


Megju firmite koi podnesoa ponuda imashe i chlenovi na zaednicata, ili ...?!
Kliment Simoncev

2008/5/30 Arangel Angov <ufo at linux.net.mk>:

> На пет, 2008-05-30 во 14:17 +0200, Новица Наков напиша:
> > Добрата страна на ова е што можеме да заклучиме дека компаниите,
> > организиациите (домашни и странски) и јавноста воопшто е доволно
> запознаена
> > со локализацијата и тој процес е доволно зрел што значи дека целта на
> > Слободен софтвер Македонија во тој дел на некој начин е остварена
>
> Ова е претерување. Јавноста воопшто не е доволно запознаена со
> локализацијата туку се работи за фирми што никогаш досега не работеле со
> локализација (освен Метаморфозис). Целта е далеку од остварена ама ајде,
> бидна.
> --
> Арангел
> [w:ufo.linux.net.mk]
> [e/j:ufo at linux.net.mk]
> [i:arangel @ FreeNode]
>
> _______________________________________________
> Ossm-members mailing list
> Ossm-members at hedona.on.net.mk
> http://hedona.on.net.mk/mailman/listinfo/ossm-members
>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.softver.org.mk/pipermail/ossm-members/attachments/20080530/e399a257/attachment.html>


More information about the Ossm-members mailing list