[Ossm-members] mirror статистика

Vladimir Stefanov vladoboss at mt.net.mk
Tue Nov 4 14:31:48 UTC 2008


Ivan Stojmirov напиша:
> 2008/11/4 Vladimir Stefanov <vladoboss at mt.net.mk>:
>   
>> За 6 дена од кога се ажурирани пакетите на
>> http://mirror.on.net.mk/ubuntu iso фајловите се симнати 3057 пати :-)
>>     
>
> Математиката ти е тебе опасна. :-)
> Ако пресметаш како што треба, според симнати килобајти наместо според
> број на хитови, тоа големото "машала" може слободно да го помножиме со
> 0.01. :-)
> _______________________________________________
> Ossm-members mailing list
> Ossm-members at hedona.on.net.mk
> http://hedona.on.net.mk/mailman/listinfo/ossm-members
>   
И според твојта весела математика, која е точната бројка? :-)More information about the Ossm-members mailing list