[Ossm-members] Враќање на избришани датотеки

Arangel Angov ufo at linux.net.mk
Thu Nov 13 10:12:19 UTC 2008


На чет, 2008-11-13 во 09:49 +0100, Jovan Kostovski напиша:
> Здраво,
> 
> Пред некое време сум избришал некои слики,
> сега сакам да ги вратам назад. Користам убунту 8.10
> 
> Пробав со foremost ми најде еден куп сликички али
> големината е 500 и нешто на 400 и нешто пиксели,
> така што не ми заврши баш работа :(

Претпоставувам дека користиш ext3.

Најубаво да не го гасиш компјутерот и да не снимаш ништо на него додека
не ги вратиш.

http://ufo.linux.net.mk/archives/196
http://www.cgsecurity.org/wiki/PhotoRec

Јас тогаш успеав да си вратам поголем дел од сликите.
-- 
:Арангел Ангов:
:ufo at linux.net.mk:
:jabber:xmpp:пошта:блог:
More information about the Ossm-members mailing list