[Ossm-members] Ubuntu 8.04.1 remaster.мк

Misa Popovic popmisa at gmail.com
Wed Oct 1 17:30:55 UTC 2008


Според извори блиски до Дамјан, iso-то е готово и веќе уште вечерва ќе
го разнесуваме по луѓе бидејќи е големо >3GB

Веќе ги договорив Глиша и Уфо... колку паметам, се пријави и Илин,
Зоки, Чомбе? Уште некој?

Бидејќи немам телефони од вас, пишете ми на мејл како да ве најдам
утре... јас ќе можам после 14ч да ви донесам.

2008/10/1 Дамјан Георгиевски <penguinista at mail.net.mk>:
>> > да,  HAL пакетот не е до-конфигуриран .. го средив тоа
>>
>> Ќе пуштиш ли линк до RC1 од тест билдот?
>
> ете на истото url http://damjan.softver.org.mk/ubuntu-sfd08-mk-TEST.iso
>
>> Дополнително, ќе може ли лесно околината за билдање која ја имаш
>> изградено да ја мигрираме на друг пц за да може понатаму да билдаме разни
>> верзии од убунту за други разни пригоди и да се склопи една вики страница
>> што се се случува?
>
> ќе допишам точно што сум направил покасно... иначе ја користев методолгијата
> од  https://help.ubuntu.com/community/LiveCDCustomization т.е. не со глупиот
> remastersys (кој не се знае што прави).
>
>> Ќе имаме ли готово CD?
>
> па ете.. тоа е RC1 ... јас ќе го додадам уште steal this movie 1 и 2 и ваљда
> нешто од OpenDisc (иако никој не се нафати ова да го чепне) ... и тоа би било.
>
>
> --
> дамјан ( http://softver.org.mk/damjan/ )
>
> Scarlett Johansson: You always see the glass half-empty.
> Woody Allen: No. I see the glass half-full, but of poison.
>
> _______________________________________________
> Ossm-members mailing list
> Ossm-members at hedona.on.net.mk
> http://hedona.on.net.mk/mailman/listinfo/ossm-members
>-- 
Misa Popovik


More information about the Ossm-members mailing list