[Ossm-members] Итна одлука за организација на SFD

Biljana Kochoska biljana.kochoska at gmail.com
Thu Oct 2 13:22:21 UTC 2008


2008/10/2 Igor Stamatovski <igor.stamatovski at gmail.com>

> Ќе сечете пак за SFD2008 ?
>
> Денес е четврток 15:00, сабота е за 48 часа. Несериозно е да се
> организира настан за јавноста а јавноста да се извести 24 часа пред
> тој настан да се случи, дополнително
>
> Нема испечатено флаери
> Нема изрежено дискови
> Нема известување за медиуми
> Нема резервирано сала за проекции
> Нема време да се извести јавноста за случувањата


Игор, доколку се вклучеше и ти и уште некој кој само тера сеир и се сити на
тоа како не се организираат работите сами по себе, ќе делуваше
поорганизирано.

Флаерите се печатат
Дисковите се режат
Проекцијата и немора да се случи, не е најавена на флаерот, а беше предлог
во последен момент.
Платното е пола спремно и се работи на втората половина.

А што се однесува до известување на јавноста, пишувањето објава би ти зело
од прилика нешто фазла време од пишување на овој мејл.

Најстрашно е што испаѓа дека се криви тие што најмногу се заложија за ова, и
од петни жили се трудат нешто да испадне. Тие што стојат на страна само
мрчат а не помагаат немаат ни одговорност.
Мислам дека многу пологично би било да се обвинуваат оние што воопшто не се
потрудиле.

-- 
Bi
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.softver.org.mk/pipermail/ossm-members/attachments/20081002/64371756/attachment.html>


More information about the Ossm-members mailing list